Cynamonowe czekoladki z orzechami

 

POTRZEBUJESZ

100 ml oleju kokosowego tłoczonego na zimno

80g karobu

30ml Bio syropu daktylowego

1 łyżka cynamonu

1 łyżka Bio esencji waniliowej

80g orzechów laskowych

 

WYKONANIE

Olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej.
Starannie wymieszaj z karobem, syropem daktylowym, cynamonem
i esencją waniliową.
Foremki do produkcji domowej czekolady wyłóż orzechami. Jeśli
nie posiadasz takich foremek, świetnie sprawdzą się te do lodu.
Czekoladki włóż do lodówki na całą noc.
podawaj wyjęte bezpośrednio z lodówki.

 

 

Ja oleje tłoczę sama w prasie Wartmann III generacji.

Dostaniesz ją z rabatem -5% po wpisaniu hasłaSUROWAKUCHNIAMARTY 

TUTAJ

 

 

Całego darmowego E-booka ze świątecznymi słodyczami, z którego pochodzi ten przepis możesz pobrać tutaj – https://surowakuchniamarty.pl/swiateczny-e-book/

 


 

 

 

 

Moje przepisy w formie pełnowartościowego E-booka kupisz tutaj – www.surowakuchniamarty.pl