Jesienny dżem jabłkowy na surowo / jak u mamy

Tą propozycję pokochają osoby, które cenią sobie tradycyjne domowe smaki.
Dżem jest idealny do naleśników, gofrów, na kanapki… jednakże jest dużo zdrowszą i wartościową alternatywą dla standardowych kupnych i pasteryzowanych produktów z toną rafinowanego cukru.

 

 

Wykonany w pojemniku do pesto w Robocie Kuchennym Magimix. 
Który znajdziecie z moją zniżką -5% po wpisaniu hasła rabatowego – SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-504-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/184-kolor-bialy

 

 

 

Potrzebujesz

 

  • 1 duże słodkie jabłko
  • 1 małą słodką pomarańczę
  • łyżkę cynamonu
  • 200 g namoczonych przez 4 godziny i odcedzonych suszonych fig

 

 

Wykonanie

 

Jabłko, pomarańczę i cynamon przełóż do pojemnika blendującego i rozdrobnij do konsystencji konfitury.

 

 

Następnie dodaj odcedzone figi i ponownie zblenduj.

 

 

Przełóż do szklanego, szczelnie zamykanego słoiczka i przechowuj w lodówce do około tygodnia.

 

 

Gotowe!

 

Wiecie za co kocham żywą surową kuchnie?
Za prostotę i głąbię prawdziwego smaku.
By jeść pysznie i zdrowo wcale nie musisz spędzać w kuchni całego dnia.
Mam nadzieję, że zainspisuję Cię do lepszych wyborów żywieniowych.

 

 

 

W sklepie www.ronic.pl na moją zniżkę z kodem rabatowym na hasło – surowakuchniamarty znajdziecie nie tylko roboty kuchenne, ale i inne sprzęty takie jak – prasy do oleju, blendery próżniowe, molekularne, pompki próżniowe, dehydratory, ozonatory, jonizatory i wiele wiele innych. Polecam!

 

 

Jeśli podobają Ci się moje przepisy zapraszam Cię do zakupu E-booka, którego stworzyłam z myślą o Tobie. 
W ten sposób wesprzesz moją pracę a tym samym tą stronę na której umieszczam ogrom darmowych przepisów. 

Pełny opis tego, co on zawiera zobaczysz klikając w obrazek.

E-booka można wydrukować.