Przekąsiłbyś czasami coś słodkiego na szybko?
Przeglądasz różne przepisy i wszystko jest wybuchową mieszanką tłuszczy z cukrami?
W efekcie nie wychodzisz z błędnego koła niezbyt sprzyjającego Twojej trzustce odżywiania…
Postaw na beztłuszczowe słodycze.
Są nie tylko dużo zdrowsze ale też pyszne i energetyczne.
Ja swoje mini szarlotkowe praliny wykonałam przy pomocy wielofunkcyjnego Robota Kuchennego Magimix.
Dla posiadaczy – pojemnik główny, ostrze główne + nakładka BLENDERMIX
Dla tych którzy się zastanawiają – nie ma nad czym… ten robot zastąpi większość urządzeń w Twojej kuchni.
Jest dostępny z dodatkową zniżką -5% , która łączy się ze wszystkimi promocjami po wpisaniu hasła rabatowego – SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-505-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/162-kolor-czarny
Potrzebujesz
- 250g pulpy po tłoczeniu soku jabłkowego
- 1 persymonę (kaki)
- 200g daktyli
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka pyłku cytrynowego ( jest to wysuszona i zblendowana skórka z cytryny)
Przygotowanie
Wszystkie składniki wrzuć do robota kuchennego i rozdrobnij.
Z uzyskanej masy uformuj średniej wielkości pralinki i wyłóż na macie przeznaczonej do suszenia żywności.
Masa będzie lekko klejąca ale plastyczna.
Maty są również dostępne w sklepie www.ronic.pl ze zniżką po wpisaniu hasła – SUROWAKUCHNIAMARTY
Susz w dehydratorze w temperaturze 45 stopni 2 godziny.
Następnie obróć praliny nakładając na całość kratkę dehydratora i obracając w rękach.
Susz kolejne 3-4 godziny w takiej samej temperaturze.
Najlepsze profesjonalne dehydratory dostaniesz na moją zniżkę po wpisaniu hasła SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/54-dehydratory
Ja osobiście korzystam z tego modelu – https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1301-dehydrator-zyle-professional-maxi-az-90l-pojemnosci-suszarka-do-owocow-i-warzyw-4779025998703.html
aczkolwiek jeśli jesteś sam lub masz małą rodzinę od serca polecam mniejszy 6 tackowy – https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1179-dehydrator-zye-typ-ii-4779025991773.html
Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Najlepiej smakują podgrzane w dehydratorze…. mmmm, pyszka!
Odżywiaj się świadomie.
Jeśli miałbyś ochotę pomóc w utrzymaniu tej strony, zachęcam Cię do zakupu mojego E-booka z przepisami. Dla mnie będzie to duże wsparcie, a dla Ciebie niezła porcja witariańskich dań.
Chcesz zobaczyć spis treści – kliknij tutaj