Kotleciki mielone na ostro

Mielone na ostro🌶🌶🌶

 

  • 150g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych orzechów włoskich
  • 1 duża czerwona papryka
  • 3 łyżki zmielonego w młynku siemienia lnianego
  • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • duża szczypta papryczki chilli
  • (Ja dodałam jeszcze troszeczkę chilli w płatkach)

    Paprykę zblenduj do konsystencji płynu, orzechy rozdrobnij w dobrym blenderze.

    Wymieszaj wszystkie składniki starannie i uformuj kotleciki.

    Susz w dehydratorze w temperaturze 45  stopni 5 godzin, do momentu aż warstwa wierzchnia będzie sucha i chrupiąca.

    Smacznego

    Link do mojego E-booka znajduje się TUTAJ 

    Jeśli szukasz idealnego dehydratora to masz ode mnie zniżkę 

    -5% na hasło SUROWAKUCHNIAMARTY 

    zamawiając w sklepie Tutaj 

    Osobiście dla małej rodziny polecam ten model KLIKNIJ TUTAJ

    Dla osób bardziej zaawansowanych i rodzin 3+ polecam ten model KLIKNIJ TUTAJ 

    Pamiętaj, że z rabatu możesz skorzystać zamawiając cokolwiek na stronie Ronic nie ogranicza się on do konkretnych pozycji.