15.06.2021 |
Przepisy
Mielone na ostro🌶🌶🌶
- 150g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych orzechów włoskich
- 1 duża czerwona papryka
- 3 łyżki zmielonego w młynku siemienia lnianego
- 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej
- 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- duża szczypta papryczki chilli
- (Ja dodałam jeszcze troszeczkę chilli w płatkach)
Paprykę zblenduj do konsystencji płynu, orzechy rozdrobnij w dobrym blenderze.
Wymieszaj wszystkie składniki starannie i uformuj kotleciki.
Susz w dehydratorze w temperaturze 45 stopni 5 godzin, do momentu aż warstwa wierzchnia będzie sucha i chrupiąca.
Smacznego
Link do mojego E-booka znajduje się TUTAJ
Jeśli szukasz idealnego dehydratora to masz ode mnie zniżkę
-5% na hasło SUROWAKUCHNIAMARTY
zamawiając w sklepie Tutaj
Osobiście dla małej rodziny polecam ten model KLIKNIJ TUTAJ
Dla osób bardziej zaawansowanych i rodzin 3+ polecam ten model KLIKNIJ TUTAJ
Pamiętaj, że z rabatu możesz skorzystać zamawiając cokolwiek na stronie Ronic nie ogranicza się on do konkretnych pozycji.