Mój ulubiony majonez z nerkowców. Koniecznie spróbuj.
Potrzebujesz
- 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
- 100-150ml najlepiej świeżo tłoczonego oleju słonecznikowego
- 50ml niepasteryzowanego octu jabłkowego
- 15ml naturalnie fermentowanego sosu sojowego
- łyżka soku z limonki
- 1,5 łyżeczki soli Kala Namak
- pół łyżeczki musztardy bezcukrowej
- szczypta kurkumy
Wykonanie
Całość zblenduj na jednolity krem bez grudek.
Przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiczku około tygodnia.
Prasę której używam zamówisz w sklepie www.ronic.pl. Kupując z hasłem SUROWAKUCHNIAMARTY otrzymasz -5% rabatu na cały koszyk w tym sklepie.
Link do mojego modelu znajdziesz TUTAJ
Obecnie znajduje się ona w dużej promocji Black Friday a kod zniżkowy upoważnia Cię do odbioru Świątecznego E-Booka.
Mój blender znajdziesz na sklepie www.ronic.pl. Korzystając z kodu SUROWAKUCHNIAMARTY otrzymasz -5% zniżki.
Znajdziesz go pod tym linkiem KLIKNIJ TUTAJ. W promocji Black Friday cena jest obniżona już na sklepie a kod upoważnia do odbioru E-Booka ze świątecznymi przepisammi.
MOJEGO E-BOOKA ZNAJDZIESZ NA WWW.SUROWAKUCHNIAMARTY.PL