Jeszcze kilka dni i nasi najmłodsi spakują swoje plecaki do szkoły.
Zadbaj proszę o jakość zawartości śniadaniówki swojej pociechy.
90% produktów spożywczych z naszych marketów nie nadaje się do jedzeia.
Przetwarzanie żywności w wysokich temperaturach przyczynia się do jej bezużyteczności.
Rafinowany cukier, chemiczne dodatki, zjełczałe tłuszcze trans to produkty, które znacząco osłabiają nasz układ odpornościowy.
Postaw na dużo lepszą alternatywę i przygotuj posiłki we własnym domu z dobrej jakości składników.
Dziś przepis na domowe masło orzechowe w wersji crunch.
Więcej inspiracji znajdziesz w moim E-booku, który znajduje się pod tym linkiem – www.surowakuchniamarty.pl
Sprzęty. których używam w swojej kuchni pochodzą ze sklepu www.ronic.pl , który od 27 lat prowadzi sprzedaż najwyższej jakości urządzeń służących zdrowiu.
Z hasłem surowakuchniamarty macie rabat -5% na cały asortyment w tym sklepie.
Linki do urządzeń, których użyłam w tym przepisie znajdują się na dole.
Do wykonania 1 słoiczka pysznego kremu potrzebujesz –
- 150g namoczonych przez noc, przepłukanych i odcedzonych orzechów laskowych
- 60ml oleju kokosowego tłoczonego na zimno (ja olej tłoczę sama, jeśli Ty nie masz takiej możliwości sprawdzi się także olej kokosowy ze sklepu – zadbaj jednak, by był on nierafinowany)
- 100g przepłukanych i odcedzonych daktyli
- 150ml wody
- 15g surowego, sproszkowanego kakao
Przygotowanie
Wytłocz olej z wiórek kokosowych.
Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym.
Całość zblenduj tak, by pozostały niewielkie chrupiące grudki z orzechów.
Uzyskany krem przełóż do słoiczka.
Przechowuj w lodówce do około tygodnia.
SMACZNEGO!
Prasa do tłoczenia oleju na hasło surowakuchniamarty -5% TUTAJ
Robot kuchenny Magimix na hasło surowakuchniamarty -5% TUTAJ