Mizeria

Są tu fani mizerii ?
Ja mogłabym jeść codziennie.

 

Moja witariańska wersja:

  • ogórki gruntowe – kilka sztuk
  • pół białej cebuli
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka octu jabłkowego naturalnie fermentowanego
  • 3 łyżki śmietany z nerkowców
  • sól himalajska
  • świeżo zmielony pieprz

 

I krótko informacyjnie … wiecie, że u mnie każde danie ma sens i oprócz walorów smakowych przemycam całą gamę właściwości odżywczych:

Ogórek jest niedoceniany często przez wzgląd na swój delikatny smak. Właściwości zdrowotnych doszukujemy się zazwyczaj w produktach
o charakterystycznym i wyostrzonym aromacie jak np. imbir, kurkuma, cytryna. Jednakże to z pozoru pospolite warzywo jest niezwykle istotne w naszej diecie. Składa się prawie w 97% z wody, która pomaga w prawidłowej filtracji nerek. Dodatkowo wpływa korzystnie na układ sercowo naczyniowy oraz reguluje ciśnienie tętnicze. Jest doskonałym produktem dla diabetyków przez wzgląd na niski Indeks Glikemiczny. Kukurbitacyna zawarta w ogórkach pomaga w zapobieganiu chorobom nowotworowym. Właściwości nawilżające zainteresują szczególnie panie zmagające się z problemami skóry. Twoja pielęgnacja powinna zacząć się od środka.