Są tu fani mizerii ?
Ja mogłabym jeść codziennie.
Moja witariańska wersja:
- ogórki gruntowe – kilka sztuk
- pół białej cebuli
- pęczek szczypiorku
- łyżka octu jabłkowego naturalnie fermentowanego
- 3 łyżki śmietany z nerkowców
- sól himalajska
- świeżo zmielony pieprz
I krótko informacyjnie … wiecie, że u mnie każde danie ma sens i oprócz walorów smakowych przemycam całą gamę właściwości odżywczych:
Ogórek jest niedoceniany często przez wzgląd na swój delikatny smak. Właściwości zdrowotnych doszukujemy się zazwyczaj w produktach
o charakterystycznym i wyostrzonym aromacie jak np. imbir, kurkuma, cytryna. Jednakże to z pozoru pospolite warzywo jest niezwykle istotne w naszej diecie. Składa się prawie w 97% z wody, która pomaga w prawidłowej filtracji nerek. Dodatkowo wpływa korzystnie na układ sercowo naczyniowy oraz reguluje ciśnienie tętnicze. Jest doskonałym produktem dla diabetyków przez wzgląd na niski Indeks Glikemiczny. Kukurbitacyna zawarta w ogórkach pomaga w zapobieganiu chorobom nowotworowym. Właściwości nawilżające zainteresują szczególnie panie zmagające się z problemami skóry. Twoja pielęgnacja powinna zacząć się od środka.
