Witajcie kochani.
Dziś mam dla Was kolejny przepis na mleko roślinne.
Tym razem uraczę Was napojem z nerkowców, który jest delikatny i słodziutki.
By nic nam się nie zmarnowało proponuję również wykonać przepyszny twarożek z pulpy po tłoczeniu mleka.
Będzie on idealną alternatywą dla tradycyjnych serków, którymi smarujemy naleśniki, czy kanapki.
Do dzieła!
Zanim przejdę jednak do przepisu, pragnę podzielić się z Wami zniżką w wysokości -240 zł na wyciskarkę wolnoobrotową Kuvings Evo 820 Plus.
Jest to solidny sprzęt, który służy mi w kuchni od lat.
Posiada 3 sita – do soków, smoothie i lodów. Jeśli szukasz porządnej maszyny kliknij w link lub obrazek.
https://www.zdroweimarkowe.pl/Promocja-Kuvings-Surowa-Kuchnia-Marty-clinks-pol-188.html
Do wykonania mleka potrzebujesz
- 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
- 400-500ml wody
Wykonanie
Przygotuj mała chochelkę.
Uruchom wyciskarkę.
Mleko wykonuje przy pomocy sita do soków.
Przy pomocy chochelki umieść nerkowce w wyciskarce zalewając je odrobiną wody.
Powtarzaj tą czynność do skończenia produktów.
Prawda, że dziecinnie proste?
Twoje mleko jest już gotowe !
Teraz pora na twarożek!
Do przygotowania serka potrzebujesz
- pulpę po tłoczeniu mleka z nerkowców
- 80ml soku z pomarańczy
- 30ml syropu klonowego
- pół zmielonej laski wanilii
Wszystkie składniki połącz ze sobą.
Twarożek smakuje wybornie wraz z naleśnikami.
Polecam!
Jeśli szukasz zdrowej alternatywy na wegańskie posiłki pełne życia zachęcam do zapoznania się z ofertą mojego E-booka.
W linku poniżej znajdziesz szczegółowy opis tego, co zawiera i dla kogo jest sklierowany.
Mam dla Ciebie też zniżkę, która zmniejszy jego cenę do 59zł.
Kod rabatowy to surowakuchniamarty .
Ta oferta niedługo się kończy.
A i jeszcze jedno, jeśli jeszcze jakimś cudem nie ma Cię w mojej grupie to serdecznie zapraszam do cudownej społeczności życzliwych surojadków.
Znajdziesz nas na Facebooku pod hasłem Surowa Kuchnia Marty.
Z miłością!