Czy jest tu ktoś kto nie lubi naleśników?
Mam dla Was dziś moi najmilsi przepis na przepyszne letnie naleśniczki.
Potrzebujesz
- 5 dojrzałych bananów
- łyżeczkę BIO esencji waniliowej
- 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
- 1 słodką pomarańczę
- 3-4 marakuje
- 5 dojrzałych słodkich brzoskwiń
- łyżkę syropu z agawy BIO
Przygotowanie
Zblenduj banany z łyżeczką esencji waniliowej.
Uzyskaną masę przelej na maty przeznaczone do suszenia żywności.
Susz w dehydratorze w temperaturze 45 stopni przez 10-12 godzin.
Wyjmij gotowe naleśniki, odklej z mat i przy pomocy nożyczek podziel je na 2 równe części.
Teraz przygotuj nadzienie.
Zblenduj nerkowce wraz z sokiem z jednej słodkiej pomarańczy.
Gotową masą wysmaruj swoje naleśniki.
Na masę przełóż po łyżeczce miąższu z marakui.
Zawiń swoje naleśniki.
Uwaga jeśli nie masz zamiaru zjeść ich od razu, poukładaj naleśniki tak by się ze sobą nie stykały – mogą się wówczas skleić.
Sos wykonasz bardzo łatwo.
Wystarczy zblendować dojrzałe brzoskwinki z łyżką syropu z agawy.
Udekoruj wedle uznania.
E-booka z innymi moimi pysznościami zarówno na słodko jak i wytrawnymmi znajdziesz na www.surowakuchniamarty.pl
A sprzęty, które służą mi idealnie w mojej kuchni znajdziesz w sklepie www.ronic.pl. Zamawiając z użyciem kodu – SUROWAKUCHNIAMARTY otrzymasz dodatkową zniżkę w wysokości -5% na całą zawartość koszyka.
Wystarczy kliknąć w zdjęcie a przekieruje Was do konkretnego produktu.
Dla 1 osoby polecam mniejszy dehydrator.