Naleśniki z serkiem i sosem brzoskwiniowym

 

Czy jest tu ktoś kto nie lubi naleśników?

 

Mam dla Was dziś moi najmilsi przepis na przepyszne letnie naleśniczki.

 

Potrzebujesz

  • 5 dojrzałych bananów
  • łyżeczkę BIO esencji waniliowej

 

  • 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
  • 1 słodką pomarańczę 
  • 3-4 marakuje

 

  • 5 dojrzałych słodkich brzoskwiń
  • łyżkę syropu z agawy BIO

 

 

Przygotowanie

 

Zblenduj banany z łyżeczką esencji waniliowej.

 

Uzyskaną masę przelej na maty przeznaczone do suszenia żywności.

Susz w dehydratorze w temperaturze 45 stopni przez 10-12 godzin.

 

 


Wyjmij gotowe naleśniki, odklej z mat i przy pomocy nożyczek podziel je na 2 równe części.

 

 

Teraz przygotuj nadzienie.

 

Zblenduj nerkowce wraz z sokiem z jednej słodkiej pomarańczy.

 

 

 

Gotową masą wysmaruj swoje naleśniki.

 

 

Na masę przełóż po łyżeczce miąższu z marakui.

 

 

Zawiń swoje naleśniki.

Uwaga jeśli nie masz zamiaru zjeść ich od razu, poukładaj naleśniki tak by się ze sobą nie stykały – mogą się wówczas skleić.

 

 

Sos wykonasz bardzo łatwo. 
Wystarczy zblendować dojrzałe brzoskwinki z łyżką syropu z agawy.

Udekoruj wedle uznania.

 

 

 

E-booka z innymi moimi pysznościami zarówno na słodko jak i wytrawnymmi znajdziesz na www.surowakuchniamarty.pl

 

 

 

A sprzęty, które służą mi idealnie w mojej kuchni znajdziesz w sklepie www.ronic.pl. Zamawiając z użyciem kodu – SUROWAKUCHNIAMARTY otrzymasz dodatkową zniżkę w wysokości -5% na całą zawartość koszyka. 

Wystarczy kliknąć w zdjęcie a przekieruje Was do konkretnego produktu.

 


Dla 1 osoby polecam mniejszy dehydrator.