22.09.2021 |
Przepisy
No i mamy pierwszy dzień jesieni!
A jak jesień to i kapusta!
Na pierwszy ogień polecam Wam pyszną suróweczkę z białej kapusty,
która jest bombą świetnie przyswajalnej witaminy C,
o której w sezonie tak zwanych przeziębień warto pamiętać!
Potrzebujesz
- pół dużej główki białej kapusty
- jedna średnia cebula
- 5 średniej wielkości marchewek
- sok z 2 limonek
- 5 łyżek majonezu z nerkowców KLIKNIJ W PRZEPIS
- 3 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
- sol himalajska
- pieprz
Wykonanie
Poszatkuj wszystkie warzywa.
Ja do tej czynności użyłam Robota kuchennego Magimix, którego możesz zdobyć z dodatkową 5% zniżką wpisując hasło – surowakuchniamarty TUTAJ
Dodaj resztę składników i odstaw na 30 min do połączenia się smaków.
Smacznego!
Zajadaj na zdrówko!
Hasło zniżkowe – surowakuchniamarty