Pasta chrzanowa do chlebków i makaronów

Coś dobrego dla wielbicieli mocnych smaków.

Pasta chrzanowa idealnie sprawdzi się do witariańskiego chlebka, makaronów, jak i zarówno będzie świetnym zamiennikiem dla gotowych smarowideł dla osób na tradycyjnej diecie. 

 

Z chrzanu jako dodatku w kuchni korzystaj możliwie często.

 

 

Posiada cudowne właściwości terapeutyczne.

Stosowany w leczeniu zatok, dolegliwościach trawiennych, bólach głowy, bólach reumatycznych. Jest bakteriobójczy i pomaga w walce z wirusami.

Bogaty w

  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • fosfor,
  • potas,
  • sód
  • oraz cynk.

 

Pobudza wydzielanie soków trawiennych, co przyczynia się do poprawy przyswajania wartości odżywczych z pokarmów. 

 

 

 

Ja swoje danie wykonałam w całości przy pomocy ROBOTA KUCHENNEGO MAGIMIX. 

Dostaniesz go z dodatkową zniżką -5%  po wpisaniu przy zamówieniu hasła SUROWAKUCHNIAMARTY Tutaj

 

 

Potrzebujesz

 

  • 3 wypestkowane i obrane avocado
  • sok z jednej limonki
  • łyżeczkę soli himalajskiej
  • 3 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
  • 1 cm startego chrzanu

 

Wykonanie 

 

W pojemniku do pesto umieść powyższe składniki i zblenduj.

 

Przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiczku do kilku dni.

 

 

U mnie  podany z makaronem z marchewki, który wykonałam w Robocie Kuchennym Magimix, przy pomocy przystawki do makaronów i nakładki – tagiatelle.

 

 

Gotowe!

Na zdrówko!

 

Zapraszam Cię do mojej prywatnej grupy na Facebooku – WCHODZĘ 

 

Jeśli chciałbyś więcej cudownych przepisów na surowo to link do mojego E-booka znadziesz TUTAJ

 

 

 

Zakupy w sklepie WWW.RONIC.PL  masz zawsze -5% wpisując przy zamówieniu hasło SUROWAKUCHNIAMARTY

 

Zniżka obowiązuje na cały asortyment w tym –