Pieczarki faszerowane

Głodni ?

Moja córka powiedziała „O! W końcu coś z jajkiem ”.

Tak więc… witariańskie faszerowane pieczary.

 

Potrzebujesz :

  • 8 dużych pieczarek , które marynujesz min. godzinę

 

Marynata:

  • 50 ml sosu sojowego naturalnie fermentowanego
  • łyżeczka musztardy bezcukrowej, bez konserwantów i innych cudów na kiju
  • łyżka majeranku

Pieczarki suszymy 2 godziny w dehydratorze w 43 stopni.

 

Farsz :

  • 2 dojrzałe avocado
  • 30 g kiełków rzodkiewki
  • 3 ogórki kiszone
  • sól czarna „kala namak” – bardzo ważny składnik !
  • łyżeczka zmielonych suszonych kurek
  • pieprz czarny świeżo zmielony
  • płatki chilli do posypania i ewentualnie sól himalajska do opruszenia.

 

Smacznego ! Szybko, łatwo , smacznie a co najważniejsze tak baaaardzo wartościowo

 

 
 
Prawie wszystkie sprzęty, których używam w swojej kuchni pochodzą ze skleu www.ronic.pl. Na Hasło  – SUROWAKUCHNIAMARTY mamy tam zniżkę -5%  na zawartość całego koszyka.
Rabat łączy się ze wszystkimi promocjami. Dehydratory, blendery, prasy do oleju, roboty kuchenne i wiele wiele innych.
Moj dehydrator znajdziesz TUTAJ
A TUTAJ mniejszy ukochany przez Was.