29.04.2021 |
Przepisy
Głodni ?
Moja córka powiedziała „O! W końcu coś z jajkiem ”.
Tak więc… witariańskie faszerowane pieczary.
Potrzebujesz :
- 8 dużych pieczarek , które marynujesz min. godzinę
Marynata:
- 50 ml sosu sojowego naturalnie fermentowanego
- łyżeczka musztardy bezcukrowej, bez konserwantów i innych cudów na kiju
- łyżka majeranku
Pieczarki suszymy 2 godziny w dehydratorze w 43 stopni.
Farsz :
- 2 dojrzałe avocado
- 30 g kiełków rzodkiewki
- 3 ogórki kiszone
- sól czarna „kala namak” – bardzo ważny składnik !
- łyżeczka zmielonych suszonych kurek
- pieprz czarny świeżo zmielony
- płatki chilli do posypania i ewentualnie sól himalajska do opruszenia.
Smacznego ! Szybko, łatwo , smacznie a co najważniejsze tak baaaardzo wartościowo
Prawie wszystkie sprzęty, których używam w swojej kuchni pochodzą ze skleu www.ronic.pl. Na Hasło – SUROWAKUCHNIAMARTY mamy tam zniżkę -5% na zawartość całego koszyka.
Rabat łączy się ze wszystkimi promocjami. Dehydratory, blendery, prasy do oleju, roboty kuchenne i wiele wiele innych.
Rabat łączy się ze wszystkimi promocjami. Dehydratory, blendery, prasy do oleju, roboty kuchenne i wiele wiele innych.
Moj dehydrator znajdziesz TUTAJ
A TUTAJ mniejszy ukochany przez Was.