Pozostając w temacie jesiennych klimatów, nadal dbamy szczególnie o swoją odporność.
Dziś mam dla Ciebie przepis na pożywny soczek na bazie dyni, który jest pełen wartości odżywczych.
Dynia jest bogata w wapń, magnez, potas, selen, cynk, witaminy – A,C,E, witaminy z grupy B, a także w kwas foliowy i niacynę. Zawiera sporą ilość beta-karotenu, który pozytywnie wpływa na wzrok oraz układ odpornościowy. Sok oraz pestki z surowej dyni wykazują właściwości przeciwpasożytnicze.
Potrzebujesz
- 1 obraną małą dynię Hokkaido bez pestek
- 9 średnich marchewek
- 2 duże jabłka
- ok 1 cm korzenia imbiru
- 0,5 łyżeczki cynamonu
Ja swój sok przecisnęłam w wyciskarce Kuvings Evo 820 Plus, na którą udało mi się uzyskać klink zniżkowy -10% – https://www.zdroweimarkowe.pl/Promocja-Kuvings-Surowa-Kuchnia-Marty-clinks-pol-188.html
Jeśli podobają Ci się moje przepisy i chciałbyś wesprzeć to, co robię zapraszam Cię do zakupu mojego E-booka w którym znajdziesz pomysły na gotowe dania obiadowe, słodkie desery, ciasta, dodatki i wiele wiele innych, a to wszystko w wersji wegańskiej na surowo!
Po szczegółowy opis kliknij w zdjęcie.