Prosta pasta czosnkowa do makaronu

Brak Ci czasu na wymyślanie w kuchni?

Ja też nie lubie spędzać tam całego dnia, dlatego też moje dania są szybkie, przy czym bardzo wartościowe. 

 

Sos-pasta czosnkowa

 

Potrzebujesz

 

  • szklanka śmietany z nerkowców (przepis znajdziesz TUTAJ)
  • 1 avocado
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sok z połowy limonki
  • sól himalajska

 

  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy
  • 2 łyżki świeżego oleju z pestek dyni

 

Przygotowanie

 

Śmietanę, avocado. czosnek, sok z limonki, sól himalajską zblenduj tak, by zostały lekkie grudki.

 

 

 

Całość przełóż do miseczki.
Obsyp natką pietruszki, polej olejem z pestek dyni i przypraw pieprzem.

 

 

Gotowe!

 

E-booka z moimi wegańskimi, szybkimi przepisami znajdziesz TUTAJ.

 

 

Sprzęty na których pracuje w mojej kuchni pochodzą ze sklepu www.ronic.pl w którym na hasło SUROWAKUCHNIAMARTY macie -5% zniżki.