Przepyszne pierniki świąteczne

Przepis mojego autorstwa, który znajdziesz w darmowym Świątecznym E-booku

POBIERZ TUTAJ 

 

POTRZEBUJESZ

 

  • 135g suszonych śliwek
  • 200g namoczonych przez noc i odcedzonych daktyli
  • 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych
    migdałów
  • 100g suszonej morwy białej
  • 2 łyżki cynamonu
  • szczypta anyżu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta mielonych goździków

 

 

 

 

WYKONANIE

 

 

Ja do wykonania pierników użyłam Robota Kuchennego Magimix oraz Dehydratora Zyle Proffesional Maxi.

Oba sprzęty dostępne są na moją grupową zniżkę -5% po wpisaniu przy zamówieniu hasła rabatowego –SUROWAKUCHNIAMARTY w sklepie RONIC.

 

Rozdrobnij powyższe składniki w robocie kuchennym tak, by
wyczuwalne były delikatne grudki z orzechów.
Z uzyskanej masy uformuj niewielkie ciasteczka.
Susz na kratce dehydratora w temperaturze 45 stopni 12 godzin.