15.12.2021 |
Przepisy
Przepis mojego autorstwa, który znajdziesz w darmowym Świątecznym E-booku
POTRZEBUJESZ
- 135g suszonych śliwek
- 200g namoczonych przez noc i odcedzonych daktyli
- 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych
migdałów - 100g suszonej morwy białej
- 2 łyżki cynamonu
- szczypta anyżu
- szczypta kardamonu
- szczypta mielonych goździków
WYKONANIE
Ja do wykonania pierników użyłam Robota Kuchennego Magimix oraz Dehydratora Zyle Proffesional Maxi.
Oba sprzęty dostępne są na moją grupową zniżkę -5% po wpisaniu przy zamówieniu hasła rabatowego –SUROWAKUCHNIAMARTY w sklepie RONIC.
Rozdrobnij powyższe składniki w robocie kuchennym tak, by
wyczuwalne były delikatne grudki z orzechów.
Z uzyskanej masy uformuj niewielkie ciasteczka.
Susz na kratce dehydratora w temperaturze 45 stopni 12 godzin.