Pulpeciki witariańskie

Pewnie zjadłbyś od czasu do czasu pulpecika z chrupiącą skorupką? 
Wrzuciłbyś na ząb coś poza sałatkami?

 

Znasz mnie… przychodzę Ci na pomoc!

 

Potrzebujesz

 

  • 25g suszonych pomidorów (nie z zalewy)
  • 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych orzechów laskowych
  • 1 cebulę
  • 5 suszonych śliwek
  • 0,5 łyżeczki soli himalajskiej

 

 

Przygotowanie

 

Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym.
Rozdrobnij tak, by wyczuwalne były niewielkie grudki.

 

 

Ja osobiście korzystam z robota Magimix, który zrobi w kuchni dosłownie wszystko.
Jest dostępny w sklepie www.ronic.pl , wpisując kod zniżkowysurowakuchniamarty otrzymasz na niego i wszystko inne co wykorzystałam tworząc ten przepis dodatkowy rabat -5%.

Kliknij link do tego modelu – https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-504-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/184-kolor-bialy

 

 

 

Następnie uformuj małe kotleciki.
Ułóż je na macie przeznaczonej do suszenia żywności.

 

Maty dostępne tutaj – https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1323-podkladki-do-dehydratora-uniwersalne-wartmann-ptfe-free-07-mm-3-szt-8718862701219.html

 

Susz w dehydratorze od 4 do 6 godzin, w 45 stopniach. W zależności od konsystencji jaką preferujesz.

Mój dehydrator znajduje się pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1301-dehydrator-zyle-professional-maxi-az-90l-pojemnosci-suszarka-do-owocow-i-warzyw-4779025998703.html

 

 

Przed podaniem podgrzej w dehydratorze.

 

 

U mnie podane z warzywami, surówką z czerwonej kapusty – przepis TUTAJ i jogurtem naturalnym – przepis TUTAJ

 

Jeśli podobają Ci się moje przepisy zapraszam Cię do zakupu E-booka, którego stworzyłam z myślą o Tobie. 
W ten sposób wesprzesz moją pracę a tym samym tą stronę na której umieszczam ogrom darmowych przepisów.