Ta niepozorna surówka z rzodkiewki zachwyci Cię smakiem i urozmaici Twoje menu o niezłą porcję witaminy C, kwasu foliowego, witaminy B6
a także o magnez, mangan i wapń.
Potrzebujesz
- 3 pęczki rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku z cebulką
- sok z połowy limonki
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 150 ml śmietany z nerkowców – przepis TUTAJ lub jogurtu naturalnego – przepis TUTAJ
- sól himalajską
- świeżo mielony pieprz
Ja do wykonania plastrów i posiekania szczypiorku użyłam robota kuchennego Magimix.
Jest on dostępny wraz z hasłem – surowakuchniamarty , które obniży dodatkowo cenę o -5% TUTAJ – https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-506-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/201-kolor-srebrny
Rozdrobnione warzywa połącz z resztą składników i wymieszaj.
SMACZNEGO!!!
Jeśli podobają Ci się moje przepisy zapraszam Cię do zakupu E-booka, którego stworzyłam z myślą o Tobie.
W ten sposób wesprzesz moją pracę a tym samym tą stronę na której umieszczam ogrom darmowych przepisów.