Sernik wigilijny

Jeśli tak jak ja uwielbiasz serniczki…. a te bez spodu wpisują się idealnie pod Twoje kubki smakowe, to ten przepis jest dla Ciebie.

Wychodzi pyszny, wilgotny…. wyśmienity!

 

 

Sernik wykonany przy pomocy ROBOTA KUCHENNEGO MAGIMIX.

Jeśli szukasz wielofunkcyjnego sprzętu do swojej kuchni, to skorzystaj z mojego grupowego rabatu w wysokości dodatkowych -5% wpisując hasło zniżkowe – SUROWAKUCHNIAMARTY tutaj – https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-504-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/184-kolor-bialy

 

MASA

 

  • 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
  • 200g namoczonych przez 3 godziny,
    odcedzonych suszonych moreli
  • sok z 1/2 limonki
  • 3 łyżki Bio syropu daktylowego
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 1 łyżka świeżo tłoczonego oleju kokosowego

 

 

DODATKI

 

  • 1 łyżka świeżo tłoczonego oleju kokosowego
  • 100g kruszonych ziaren surowego kakao

 

 

WYKONANIE

 

Rozdrobnij powyższe składniki w robocie kuchennym. Blachę o
średnicy 18 cm wysmaruj olejem kokosowym i obsyp kruszonymi
ziarnami kakaowca.
Przełóż masę do blachy i wierzch obsyp ziarnami kakaowca.
Wstaw na noc do lodówki.

 

 

 

Przepis pochodzi z mojego darmowego E-booka, którego możesz pobrać TUTAJ