Ślimaczki bananowe

Potrzebujesz:

  • 5-6 dojrzałych bananów kroimy wzdłuż ( większe banany na 4,  średnie na 3 części)
    Przekrojone posypujemy zmieloną laską wanilii. Wkładamy do dehydratora na 5 godzin, na uprzednio posmarowaną olejem kokosowym sylikonową matę.

 

Krem 1 :

  • 125g namoczonych cała noc, przepłukanych i odcedzonych nerkowców łączymy z:
  • sokiem z jednej małej pomarańczy
  • 2 łyżeczkami uprzednio wysuszonej i zmielonej na pyłek skórki pomarańczy oraz
    szczyptą zmielonej wanilii

Blendujemy.

Krem 2 :

  • 125g namoczonych cała noc przepłukanych i odcedzonych nerkowców łączymy z:
  • 7 daktylami namoczonymi kilka godzin

Blendujemy.

 

Wysuszone banany posmaruj kremami i zawiń w roladki.

Do posypania użyłam surowego kaka oraz pyłku pomarańczowego. 

 
E-booka z moimi przepisami znajdziesz na www.surowakuchniamarty.pl