29.04.2021 |
Przepisy
Potrzebujesz:
- 5-6 dojrzałych bananów kroimy wzdłuż ( większe banany na 4, średnie na 3 części)
Przekrojone posypujemy zmieloną laską wanilii. Wkładamy do dehydratora na 5 godzin, na uprzednio posmarowaną olejem kokosowym sylikonową matę.
Krem 1 :
- 125g namoczonych cała noc, przepłukanych i odcedzonych nerkowców łączymy z:
- sokiem z jednej małej pomarańczy
- 2 łyżeczkami uprzednio wysuszonej i zmielonej na pyłek skórki pomarańczy oraz
szczyptą zmielonej wanilii
Blendujemy.
Krem 2 :
- 125g namoczonych cała noc przepłukanych i odcedzonych nerkowców łączymy z:
- 7 daktylami namoczonymi kilka godzin
Blendujemy.
Wysuszone banany posmaruj kremami i zawiń w roladki.
Do posypania użyłam surowego kaka oraz pyłku pomarańczowego.


E-booka z moimi przepisami znajdziesz na www.surowakuchniamarty.pl