Walentynkowy zawrót głowy czyli wegańskie deserki truskawkowo – waniliowe

Z serca dla serca!

Dziękuję, że jesteś!

 

 

Przepyszne wegańskie deserki truskawkowo – waniliowe sprawdzą się idealnie na walentynkową ucztę.

Pamiętaj jednak, że słodycze to słodycze… i nigdy nie są dobrym pomysłem na codzienne menu.

 

 

Wykonane w próżniowym blenderze molekularnym Wartmann, dzięki któremu otrzymuje tak jedwabiście gładką konsystencję.

Blender, jak i cały asortyment w sklepie www.ronic.pl dostępny jest na moją grupową zniżkę (dodatkowe -5%) po wpisaniu hasła rabatowego – SUROWAKUCHNIAMARTY 

TUTAJ (kliknij tutaj)

 

 

Potrzebujesz

 

Masa różowa – 

 

  • 650g rozmrożonych truskawek
  • 250g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
  • 80ml syropu z Agawy RAW BIO

 

Masa biała – 

 

  • 250g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
  • 150ml przefiltrowanej wody
  • 80g syropu z Agawy RAW BIO
  • 1  łyżkę naturalnej esencji waniliowej

 

Dekoracja – 

 

  • kruszone ziarna kakaowca
  • suszone różyczki
  • listki świeżej mięty

 

 

Wykonanie

 

Masa różowa

 

Zblenduj truskawki wraz z syropem z agawy. 

 

 

Dodaj nerkowce i ponownie zblenduj do konsystencji budyniu.

 

 

Uzyskaną masę przelej do pucharków.

 

 

 

Masa biała

 

Zblenduj wszystkie składniki na masę białą.

 

 

  

Przelej masę białą na masę różową i udekoruj.

 

 

SMACZNEGO!

 

 

 

Jeśli podobają Ci się moje przepisy, zachęcam do zapoznania się z moim E-bookiem.

(Chcę zobaczyć spis treści!)

 

 

 

Profesjonalne urządzenia do Twojej kuchni kupisz z rabatem -5% wpisując hasło – SUROWAKUCHNIAMARTY w sklepie www.ronic.pl