Hej!
Impreza u znajomych, wieczorek filmowy… a Ty nie chcesz kolejny raz wyciągać z torebki banana, wówczas gdy wszyscy inni zajadają się czipsami?
Mam dla Ciebie dziś świetny, prosty przepis na przepyszną przekąskę… ale uwaga – nie częstuj swoich wszystkojedzących znajomych bo zostaniesz z pustą miską ; )
Potrzebujesz
- 300g pulpy z dyni Hokkaido
- 250g pulpy z marchwi
- 2 średnie czerwone papryki stożkowe
- 3 duże ząbki czosnku
- 3 łyżki tłoczonego na zimno oleju słonecznikowego
- 5 łyżek złotego siemienia lnianego
- 5 łyżek nieaktywnych płatków drożdżowych
- 0,5 łyżeczki soli himalajskiej
Wykonanie
Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i zblenduj do konsystencji gęstego ciasta.
Ja używam Robota Kuchennego Magimix, którego można zamówić wpisując przy zamówieniu moje hasło rabatowe – SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-504-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/184-kolor-bialy
Ja osobiście olej tłoczę sama w prasie Wartmann III generacji, możesz ją zamówić wpisując moje hasło rabatowe – SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/prasy-do-lhttps://sklep.ronic.pl/prasy-do-oleju-tloczenie-oleju/1306-prasa-do-oleju-wartmann-iii-generacji-wm-2002op-8718862250212.html
Następnie przełóż wyrobioną masę na maty przeznaczone do suszenia żywności.
Wygładź.
Tępą stroną noża podziel na mniejsze części.
Włóż do dehydratora i susz 5 godzin w temperaturze 40 stopni.
Po tym czasie obróć krakersy na drugą stronę.
Susz kolejne 5 godzin w takiej samej temperaturze na kratce dehydratora.
Profesjonalne dehydratowy wykonane z materiałów wolneych od BPA zamówisz na moją zniżkę z hasłem –SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/54-dehydratory
Do wykonania sosu potrzebujesz
- pół szklanki śmietany z nerkowców, przepis znajdziesz TUTAJ
- 2 ząbki czosnku
- sól himalajska
- świeżo mielony pieprz
Całość wymieszaj!
Gotowe!
E-book z moimi przepisami znajduje się TUTAJ