Majonez z nerkowców

 

Mój ulubiony majonez z nerkowców. Koniecznie spróbuj.

 

 

 

Potrzebujesz

 

  • 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
  • 100-150ml najlepiej świeżo tłoczonego oleju słonecznikowego
  • 50ml niepasteryzowanego octu jabłkowego
  • 15ml  naturalnie fermentowanego sosu sojowego 
  • łyżka soku z limonki
  • 1,5 łyżeczki soli Kala Namak
  • pół łyżeczki musztardy bezcukrowej
  • szczypta kurkumy

 

 

Wykonanie

 

Całość zblenduj na jednolity krem bez grudek. 

Przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiczku około tygodnia.

 

 

 

Prasę której używam zamówisz w sklepie www.ronic.pl. Kupując z hasłem SUROWAKUCHNIAMARTY otrzymasz -5% rabatu na cały koszyk w tym sklepie.

Link do mojego modelu znajdziesz TUTAJ

Obecnie znajduje się ona w dużej promocji Black Friday a kod zniżkowy upoważnia Cię do odbioru Świątecznego E-Booka. 

 

Mój blender znajdziesz na sklepie www.ronic.pl. Korzystając z kodu SUROWAKUCHNIAMARTY otrzymasz -5% zniżki.
Znajdziesz go pod tym linkiem KLIKNIJ TUTAJ. W promocji Black Friday cena jest obniżona już na sklepie a kod upoważnia do odbioru E-Booka ze świątecznymi przepisammi.

 

 

MOJEGO E-BOOKA ZNAJDZIESZ NA WWW.SUROWAKUCHNIAMARTY.PL