25.06.2021 |
Przepisy
Ten sosik sprawdzi się idealnie do wielu potraw, od sałatek po warzywne przekąski… ale nie tylko…
Ukochany sos znajomych mi mięsożerców.
Potrzebujesz
- 200g namoczonych przez całą noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
- 350ml wody
- 3-4 duże ząbki czosnku
- łyżeczkę soli himalajskiej
- sok z połowy limonki
- pół łyżeczki ziarenek pieprzu
- łyżeczkę suszonego czosnku
- łyżeczkę suszonej bazylii
- łyżeczkę suszonego oregano
- kilka listków świeżego lubczyku oraz maggi
- szczyptę pyłku cytrynowego (opcjonalnie)
Przygotowanie
Całość zblenduj na jednolity sos bez grudek.
Przelej do szklanego słoiczka bądź butelki, szczelnie zakręć i przechowuj do kilku dni w lodówce.
Blender, którego używam znajdziesz klikając TUTAJ. Jest to najlepszy sprzęt w tej cenie jakiego miałam okazję używać. Zakupisz go z -5% rabatem użuwając w zamówieniu kodu – SUROWAKUCHNIAMARTY .
E-booka z moimi przepisami znajdziesz pod tym linkiem – www.surowakuchniamarty.pl