Z serca dla serca!
Dziękuję, że jesteś!
Przepyszne wegańskie deserki truskawkowo – waniliowe sprawdzą się idealnie na walentynkową ucztę.
Pamiętaj jednak, że słodycze to słodycze… i nigdy nie są dobrym pomysłem na codzienne menu.
Wykonane w próżniowym blenderze molekularnym Wartmann, dzięki któremu otrzymuje tak jedwabiście gładką konsystencję.
Blender, jak i cały asortyment w sklepie www.ronic.pl dostępny jest na moją grupową zniżkę (dodatkowe -5%) po wpisaniu hasła rabatowego – SUROWAKUCHNIAMARTY
Potrzebujesz
Masa różowa –
- 650g rozmrożonych truskawek
- 250g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
- 80ml syropu z Agawy RAW BIO
Masa biała –
- 250g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych nerkowców
- 150ml przefiltrowanej wody
- 80g syropu z Agawy RAW BIO
- 1 łyżkę naturalnej esencji waniliowej
Dekoracja –
- kruszone ziarna kakaowca
- suszone różyczki
- listki świeżej mięty
Wykonanie
Masa różowa
Zblenduj truskawki wraz z syropem z agawy.
Dodaj nerkowce i ponownie zblenduj do konsystencji budyniu.
Uzyskaną masę przelej do pucharków.
Masa biała
Zblenduj wszystkie składniki na masę białą.
Przelej masę białą na masę różową i udekoruj.
SMACZNEGO!
Jeśli podobają Ci się moje przepisy, zachęcam do zapoznania się z moim E-bookiem.
Profesjonalne urządzenia do Twojej kuchni kupisz z rabatem -5% wpisując hasło – SUROWAKUCHNIAMARTY w sklepie www.ronic.pl