Prawie klasyczny COLESLAW

Warzywa i owoce są źródłem dobrze przyswajalnych witamin i minerałów, w znacznej większości w surowej formie.

Dlatego u mnie w domu stawiam na pierwszym miejscu na soki, koktajle i wszelkiego rodzaju sałatki i surówki.

 

 

Przyznam, że podaż warzyw wzrosła w mojej rodzinie wraz z pojawieniem się w domu Magimixa – cudownego, wielofunkcyjnego robota, którym nie tylko poszatkujesz w 10 sekund warzywa na surówki, ale zrobisz koktajl, warzywny makaron, zmielisz masę na ciasto, chlebki, czy posiekasz orzechy, wyciśniesz sok, pokroisz produkty w słupki, kostki, plastry o różnych grubościach.

Dlatego jeśli szukasz naprawdę pomocnego sprzętu do swojej kuchni, to Magimix sprawdzi się idealnie.

Ode mnie masz -5% rabatu wpisując przy zamówieniu hasło SUROWAKUCHNIAMARTY na cały asortyment w sklepie www.ronic.pl , w tym na tego robota -https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-504-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/184-kolor-bialy.

Wystarczy kliknąć w linki a przekieruje Cię do odpowiedniej pozycji. Następnie tylko wpisz hasło w polu zniżkowym. 

 

Potrzebujesz

 

 

  • 900g białej kapusty (najlepiej odmiana szpiczasata)
  • 320g marchwi (4 sztuki)
  • 1 jabłko
  • 1 czerwoną cebulę
  • 5 łyżek śmietany z nerkowców – przepis znajdziesz TUTAJ
  • 20 ml octu jabłkowego
  • sól himalajską
  • pieprz do smaku

 

Wykonanie

 

Warzywa i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Ja zrobiłam To na tarczy oznaczonej symbolem R/G6 z Magimixa.

 

 

Całość przesyp do miski i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Soli i pieprzu dodaj według własnych preferencji.

 

 

Gotowe!

Zajadaj ze smakiem i poczęstuj najbliższych.

Na zdrówko!

 

E-book z moimi przepisami znajduje się TUTAJ