Na Waszą prośbę przepis z wykorzystaniem wytłoczyn po przeciśnięciu oleju z wiórek kokosowych.
Ale uwaga!!! Dla tych, którzy jeszcze nie posiadają prasy do tłoczenia oleju mam dwie dobre wiadomości.
Pierwsza – wyjdą też z wiórek kokosowych w całości.
A druga – prasa do tłoczenia oleju, której używam i serdecznie polecam jest teraz w dużej promocji, aż o 300zł taniej od ceny regularnej. Plus zniżka, którą ja dostałam na moją grupę w wysokości -5% na hasło SUROWAKUCHNIAMARTY.
Potrzebujesz
- 230g wytłoczyn po tłoczeniu oleju z wiórek kokosowych
- 300g pulpy po wyciśnięciu soku z ananasa
- 60ml syropu z agawy
- 2 banany
- kilka kropel naturalnego aromatu migdałowego
- 150ml płynnego oleju kokosowego (ja tłoczę sama)
Polewa
- 30ml płynnego oleju kokosowego
- 20g sproszkowanego kakao Raw
Przygotowanie
Przygotuj olej kokosowy, jeśli nie posiadasz prasy kup olej w sklepie ale pamiętaj, by zawsze wybierać ten nierafinowany tłoczony na zimno.
Do dużej miski przesyp wytłoczki.
Jeśli korzystasz z niewytłoczonych wiórek – pamiętaj, by kupować te niesiarkowane – dobrej jakości.
Wyciśnij sok z 2 średnich ananasów.
Powinieneś otrzymać z nich około 300g pulpy.
Pulpę przesyp do miski z wiórkami.
Mój model wyciskarki to Kuvings Evo 820 Plus – dostępny TUTAJ.
Teraz zblenduj 2 banany i przelej uzyskaną masę do miski.
Dodaj kilka kropel naturalnego aromatu migdałowego, syrop z agawy oraz olej kokosowy.
Całość starannie wymieszaj.
O blenderze, którego używam możesz przeczytać więcej TUTAJ. Również obowiązuje na niego -5% z hasłem SUROWAKUCHNIAMARTY .
Następnie z podanej masy uformuj małe serniczki i wstaw do lodówki do stężenia.
Po kilku godzinach polej je polewą wykonaną z połączenia oleju kokosowego z kakao.
Podawaj wyciągnięte bezpośrednio z lodówki.
E-book z moimi przepisami znajduje się TUTAJ