Spaghetti / sos / mielone

Trzeba przyznać, że dawno nie raczyłam Was makaronem!

Ale ten przepis nadrobi wszystkie zaległości!

Zrób i przekonaj się sam!

 

Danie wykonane przy pomocy Robota kuchennego Magimix.

Nie wiem, jak ja mogłam tyle lat funkcjonować w niewiedzy o tym sprzęcie.

Jest dostępny na mój kod rabatowy, który łączy się ze wszystkimi promocjami na sklepie www.ronic.pl.

Hasło zniżkowe brzmi – SUROWAKUCHNIAMARTY

– zyskujesz dodatkowe -5%

 

Kliknij w zdjęcie i przejdź do opisu produktu, jeśli szukasz naprawdę porządnego sprzętu.

 

 

 

Makaron

 

Makaron możesz wykonać z dowolnych warzyw. Ja do tego dania wybrałam cukinię, która pasuje idealnie!

 

 

Mielone

 

  • 200g namoczonych przez noc, odcedzonych i przepłukanych orzechów laskowych
  • 1 czerwoną paprykę
  • 1 cebulę
  • 1 świeżego pomidora
  • 25 g wymoczonych przez noc,odcedzonych suszonych pomidorów (nie z zalewy)
  • szczyptę czerwonej papryki
  • szczyptę soli himalajskiej

 

Przygotowanie

 

Całość zmiel w malakserze.

 

 

Uzyskaną masę przełóż na maty do suszenia żywności i rozsmaruj.

 

 

Włóż do dehydratowa.

Mielone nabierze cudownego aromaru.

Susz w temperaturze 45 stopni 4 godziny.

 

Ja w swojej kuchni używam Dehydratora Zyle Professionam Maxi, którego serdecznie Ci polecam. 
Jest dostępny również z moją zniżką na hasło SUROWAKUCHNIAMARTY tutaj – https://sklep.ronic.pl/dehydratory/1301-dehydrator-zyle-professional-maxi-az-90l-pojemnosci-suszarka-do-owocow-i-warzyw-4779025998703.html

 

 

Tak przygotowane aromatyczne mielone możesz przechowywać w słoiczku w lodówce i używać do wielu innych potraw.

 

 

Sos

 

  • 50g namoczonej 4 godziny, odcedzonej żurawiny
  • 15g namoczonych 4 godziny, odcedzonych suszonych pomidorów (nie z zalewy)
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki śmietany (przepis TUTAJ)
  • łyżka sosu sojowego naturalnie fermentowanego
  • szczypta pieprzu

 

Przygotowanie

 

Całość zmiksuj.

Ja użyłam pojemnika do pesto w moim robocie.

 

 

 

Całość, czyli makaron, mielone i sos połącz w jedno danie.
Ja jako dodatki użyłam nieaktywne płatki drożdżowe, świeże listki bazylii oraz kilka ziarenek kukurydzy.

 

 

 

 

SMACZNEGO!!

 

Jeśli podobają Ci się moje przepisy zapraszam Cię do zakupu E-booka, którego stworzyłam z myślą o Tobie. 
W ten sposób wesprzesz moją pracę a tym samym tą stronę na której umieszczam ogrom darmowych przepisów. 

Pełny opis tego, co on zawiera zobaczysz klikając w obrazek.

E-booka można wydrukować.