Dziś mam dla Was coś wytrawnego…
(NIE)pieczone paszteciki….
Sprawdzą się idealnie do smarowania na kanapki… także dla osób, które odżywiają się w sposób tradycyjny.
Są bardzo aromatyczne, miękkie i smaczne.
Możesz je śmiało mrozić, po odmrożeniu dalej smakują bardzo dobrze i chyba nabierają jeszcze lepszej konsystencji… Sprawdź sam!
Ja swoją porcję zjadłam w towarzystwie pomidorków koktajlowych i kapusty kiszonej w słoiku.
PRZEPIS NA KAPUSTĘ ZNAJDZIESZ TUTAJ.
Potrzebujesz
- 500g namoczonych przez noc, odcedzonych nerkowców
- 2 łyżki suszonego czosnku
- 4 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
- 35ml Coconut Aminos (Jeśli nie posiadasz możesz użyć dobrej jakości sosu sojowego. Jednak pamiętaj, że wtedy dodatkowa sól będzie zbędna)
- 0,5 łyżeczki soli himalajskiej
- 55g siemienia lnianego
Ja swoje paszteciki wykonałam w ROBOCIE KUCHENNYM MAGIMIX.
Jeśli szukasz naprawdę uniwersalnego sprzętu możesz skorzystać z – 5% zniżki wpisując hasło rabatowe przy zamówieniu – SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – https://sklep.ronic.pl/roboty-kuchenne/1309-504-robot-kuchenny-magimix-5200xl-premium-3519280187099.html#/184-kolor-bialy
Wykonanie
Wszystkie powyższe składniki umieść w robocie kuchennym i dokładnie rozdrobnij.
Uzyskaną masę przełóż na maty do suszenia żywności,
rozsmaruj na grubość ok 1 cm i podziel na mniejsze części.
Opcjonalnie możesz obsypać paszteciki ulubionymi ziarnami.
Ja użyłam białego sezamu.
Wstaw paszteciki do dehydratora.
Susz po 8 godzin z każdej ze stron w temperaturze 45 stopni.
Ja używam profesjonalnego dehydratora, który również dostępny jest na grupową zniżkę -5% po wpisaniu hasła rabatowego SUROWAKUCHNIAMARTY pod tym linkiem – lhttps://sklep.ronic.pl/dehydratory/1301-dehydrator-zyle-professional-maxi-az-90l-pojemnosci-suszarka-do-owocow-i-warzyw-4779025998703.html
Paszteciki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.
Smacznego!
Jeśli szukasz porządnych sprzętów AGD do swojej kuchni polecam zajrzeć Ci na stronę WWW.RONIC.PL
A wówczas gdy coś Cię zainteresuje masz w prezencie -5% zniżki z hasłem – SUROWAKUCHNIAMARTY na wszystko.
Dziękuję, że jesteś!
Mojego E-booka z przepisami kuchni Raw food znajdziesz na WWW.SUROWAKUCHNIAMARTY.PL