Niezależnie na jakim systemie żywienia obecnie się znajdujesz, ta pasta sprawdzi się idealnie na Twoich kanapkach, czy będą to tradycyjne bułki, razowe chleby, czy chlebki witariańskie.
Zadbaj o to, by w Twojej kuchni było jak najmniej marketowych gotowców.
Ja swoją pastę wykonałam w pojemniku do pesto z mojego Wielofunkcyjnego Robota Kuchennego Magimix.
Jeśli szukasz naprawdę uniwersalnego sprzętu zachęcam Cię do poczytania o nim w poniższym linku.
Na moją grupową zniżkę mam dla Ciebie 5% rabatu, który otrzymasz po wpisaniu hasła SUROWAKUCHNIAMARTY
robiąc zakupy w sklepie www.ronic.pl
Potrzebujesz
- 100g rozmrożonego zielonego groszku (może być ze słoika – jeśli nie odżywiasz się witariańsko)
- 5 orzechów brazylijskich
- 3 łyżki majonezu z nerkowców (KLIKAM PO PRZEPIS NA MAJONEZ)
- 1-2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych
- szczypta pieprzu
- ew. szczypta soli do smaku
Wykonanie
W robocie kuchennym rozdrobnij groszek z orzechami brazylijskimi.
Następnie dodaj majonez i płatki drożdżowe.
Zblenduj całość.
Tak przygotowaną pastę przełóż do słoiczka.
Wierzch obsyp pieprzem i ewentualnie solą himalajską.
SMACZNEGO!
MOJEGO E-BOOKA ZNAJDZIESZ NA WWW.SUROWAKUCHNIAMARTY.PL
Sprzęty których używam w mojej kuchni pochodzą ze sklepu WWW.RONIC.PL
Znajdziesz tam profesjonalne –
Mój blender wysokoobrotowy, próżniowy
moją wyciskarkę wolnoobrotową do soków
Zniżka z hasłem SUROWAKUCHNIAMARTY obowiązuje na wszystko, bez względu na cenę.